Att välja Rätt Vitaminer

Att välja Rätt VitaminerÄven med den bästa kosten avsikter, att vi ofta misslyckas med att uppfylla alla våra näringsmässiga behov. Ett svar är en daglig multivitamin som är säkert, effektivt, och kan gå en lång väg mot att korrigera eventuella näringsbrister.

Naturligtvis, det perfekta sättet att få din näringsämnen är fortfarande från mat. Mat är inte bara levererar vitaminer och mineraler, men också ger oss fibrer och en mängd andra friska föreningar, som fytokemikalier och antioxidanter, som interagerar med varandra på ett sätt som kosttillskott kan inte.

Det vetenskapliga samfundet som används för att tro att en varierad och hälsosam kost skulle ge alla de vitaminer och mineraler som vi behöver. Men nya undersökningar visar att de flesta Amerikanska kost räcka för att tillfredsställa den minsta dagliga krav för flera vitaminer och mineraler. (Fortfarande, vi ser sällan den faktiska brister i USA, helt enkelt därför att vi äter massor av mat.)

Boven i dramat? Ofta, det är livet i omkörningsfilen — chowing ner på för mycket snabbmat och för lite frukt, grönsaker, fullkorn och magra mejeriprodukter. Forskare har dragit slutsatsen att en daglig multivitamin/mineral p-piller kan vara svaret för att uppnå optimal hälsa och för att förebygga kroniska sjukdomar.

Vid viktminskning Kliniken, har vi uppmuntra alla att ta en daglig multivitamin. Detta är särskilt viktigt för personer vars kalori recept är mindre än 1 500 per dag.

Under vissa förutsättningar — till exempel, om du är gravid eller efter en strikt vegetarisk kost — du kan behöva ytterligare tillskott. Kontrollera med din läkare eller en registrerad dietist för mer information.

Närings-Försäkring

Cirka 40% av alla Amerikaner tar kosttillskott, enligt den tredje AMERIKANSKA Nationella hälsoenkät. Och de mest populära kosttillskott multivitamin.

En viktig punkt: en daglig multivitamin kosttillskott din kost, det är inte avsedda att rätta till en dålig kost. Förmån av en daglig multi är att det kan kompensera för mindre brister i kosten som kan så småningom hjälpa till att leda till kronisk sjukdom. I själva verket, en studie som publicerades i augusti 2003 Journal of Nutrition visade att män och kvinnor som tog multivitaminer avsevärt minskat risken för en första hjärtinfarkt.

Kroppen behöver ungefär 40 vitaminer och mineraler varje dag för bra hälsa, och det är inte alltid lätt att få alla dessa livsmedel. Ta en daglig multivitamin verkligen inte skada, även om din kost är redan full av vitaminer och mineraler.

Alltför Mycket av det GodaAlltför Mycket av det Goda

Att ta enskilda vitamin-och mineraltillskott kan vara en dålig idé, det är lätt att överdosera vissa näringsämnen som kan vara giftiga i stora mängder.

För att hjälpa konsumenterna, fastställer regeringen säker övre gräns för de flesta vitaminer och mineraler. Så läs alltid etiketten på förpackningen och tänk på den mat du äter bidrar också vitaminer och mineraler.

Tänk på att vissa kosttillskott kan du hitta på hyllorna innehåller örter eller andra onödiga ingredienser som kan vara potentiellt skadliga. Till skillnad från läkemedel, kosttillskott inte behövs för att genomgå rigorösa tester eller få regeringens godkännande, som lämnar säkerhet för dessa produkter upp till tillverkarna.

Det enklaste och bästa sättet att tillgodose dina näringsbehov är att ta en flera varje dag, såvida inte din läkare ordinerar specifika vitaminer eller mineraler. Om du tar mer än en daglig multi, diskutera det med din läkare, precis som du skulle någon medicin.

Välja en MultivitaminVälja en Multivitamin

Den enkla delen är att bestämma att en daglig multivitamin som är rätt för dig; utmaningen är att välja en bland de hundratals som line apotek hyllor.

Så innan du köper, gör en liten jämförelse shopping. Ta med dina läsglasögon, och ta ett par minuter för att granska procent av det Dagliga Värden (DV) för varje näringsämne tillägget innehåller.

För att hitta den minst dyra multivitamin tillskott som fortfarande ger alla vitaminer och mineraler du behöver, hålla dessa tips i åtanke:

  • Undvik kosttillskott som ger mer än 100% av DV för någon vitamin eller mineral.
  • Välj ett tillägg med mer än 3 000-3 500 olika Internationella Enheter (Hormonspiral) av retinol och vitamin A.
  • Män och postmenopausala kvinnor bör välja multivitaminer med 50% eller mindre av DV för järn.
  • Förvänta dig inte att hitta 100% av DV för kalcium eller magnesium i en multivitamin. Att lägga dessa skulle göra ett piller för mycket stora.
  • Leta efter USP (Usa Farmakopén) symbol, ett tecken på en bra produkt.
  • De flesta tillsatser, såsom örter, är onödiga och bara driver upp priset på tillägget.
  • Kosttillskott utformad för vissa åldersgrupper eller kön tenderar att vara dyrare. Du kan vanligtvis hitta en liknande formel i ett generiskt varumärke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *